FOTO: Južne Vesti

Učenici Osnovne škole Svetozar Marković po drugi put finalisti takmičenja u robotici

FOTO: Južne Vesti
Ekipa OŠ Svetozar Marković iz Vranja, koju čine Mateja Janjić, Petar Savić, Ivan Veličković i njihov mentor, nastavnik informatike Saša Ristić, po drugi put su finalisti takmičenja u robotici Bitka za znanje, prenose Južne Vesti.

Iz vranjske škole kažu da će takmičenje biti održano krajem aprila u Beogradu 

"Da se u našoj školi neguju digitalne kompetencije nastavnika i đaka, dokaz je i to što je škola uključena u pilot projekat 2000 digitalnih učionica i nalazi se na listi 500 škola koje će u školskoj 2019/2020. nastavu izvoditi u digitalnim kabinetima", kažu u ovoj obrazovnoj ustanovi.


Bitka za znanje je program koji je Fond B92 pokrenuo januara 2017. godine sa idejom da se u sve osnovne i srednje škole uvedu nove tehnologije kao obrazovni alati.

Značaj digitalnog opismenjavanja i upoznavanja sa novim načinom učenja, primene znanja i novih trendova u obrazovanju predstavljaju osnov buduće konkurentnosti na tržištu rada i prepoznat je od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i premijerke Ane Brnabić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara