FOTO:N1

U četvrtak o ponudi za PKB, u Ministarstvu privrede očekuju uspešnu privatizaciju

FOTO:N1

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Srbije Dragan Stevanović rekao je da očekuje da privatizacija Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) bude uspešna i da će svi radnici tog preduzeća zadržati svoja radna mesta.

Na tenderu za prodaju imovine PKB-a stigla je jedna ponuda i u četvrtak će Ministarstvo privrede objaviti ko je dostavio ponudu i da li je ona validna.

"Ako ponuda ispunjava uslove tendera onda će biti proglašeno ko je kupac imovine PKB-a koja je oglašena na prodaju", rekao je Stevanović na konferenciji za novinare u Agenciji za privredne registre.

On je istakao da se nada da je dobra ponuda za PKB, jer je i za tu kompaniju i za Srbiju značajno da dobije investitora koji će moći da ulaže u poljoprivrednu proizvodnju.

"PKB u sadašnjem formatu ne može da opstane bez dodatnih ulaganja", ocenio je Stevanović i naveo da to preduzeće ima 1.700 zaposlenih i raspolaže sa 20.000 grla stoke.

Stevanović je kazao da bi trebalo da do kraja godine budu završene nedavno oglašene prodaje Luke Novi Sad i Valjevske pivare, a biće objavljeni tenderi za prodaju Petrohemije i Metanolsko-sirćetnog kombinata (MSK) iz Kikinde.

"Nije stiglo ni jedno pismo o namerama za Petrohemiju, ali je dobro što ta kompanija, kao i MSK, ima pozitivno tekuće poslovanje", rekao je Stevanović.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara