FOTO: Pexels

U blokadi računi 28 zdravstvenih ustanova

FOTO: Pexels

Blokirane podračune ima 28 zdravstvenih ustanova u Srbiji  po osnovu izvršnih sudskih presuda u iznosu od četiri milijarde dinara, navodi se u obrazloženju Zakona o zdravstvenoj zaštiti koji je u skupštinskoj proceduri. 

Broj sudskih postupaka koji je sada u toku, nije poznat.

PROČITAJTE JOŠ: UlTRAZVUK NE RADI PREPODNE; DOĐITE POPODNE

Kako piše u obrazloženju, različiti su uzroci koji su u prethodnom periodu doveli do blokade podračuna zdravstvenih ustanova, ali je broj tzv. neugovorenih radnika, odnosno neobezbeđen novac za njihove zarade jedan od glavnih  uzroka blokade.

Među najvećim dužnicima su Apoteka Bor, Apoteka Pančevo, Dom zdravlja Leskovoac, Dom zdravlja Ćuprija, Zdravstveni centar Vranje, Opšta bolnica Jagodina, Institut za transfuziju krvi Srbije itd.


Euslikazastavaprojekat

*Ovaj projekat „Vladavina prava i trošenje javnih sredstava u zdravstvenom sistemu u Srbiji" finansira Evropska unija kroz program Jačanje slobode medija u Srbiji, kojim rukovodi Delegacija EU u Srbiji. Ovaj tekst je u isključivoj nadležnosti Business Info Group, izdavača časopisa Nova ekonomija i ni na koji način ne odražava stavove i mišljenja Evropske unije.  

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara