FOTO: Max Pixel

U nedelju i ponedeljak neradni dani, evo koje ustanove i objekti će biti dostupni

FOTO: Max Pixel
Predstojeći državni praznik, Dan primirja u Prvom svetskom ratu, donosi mnogim Beograđanima "produženi vikend", ali i manjak vremena za završavanje svih obaveza.

Naime, kako su nedelja i ponedeljak, 11. i 12. novembar, zvanično neradni dani, mnoge ustanove i uslužni objekti biće nedostupni građanima do utorka. Premda se građani raduju slobodnom vremenu i odmoru, svaki državni praznik iznedri i pitanje "Šta radi, a šta će biti zatvoreno tokom dana praznika?". Domovi zdravlja, pošte, vrtići i škole zatvoriće svoja vrata za klijente tokom nedelje i ponedeljka, dok će supermarketi i tržni centri spremno dočekati kupce, radeći puno radno vreme.

Građani mogu očekivati promene i u režimu saobraćaja, ali i besplatno parkiranje širom grada, piše Blic.

SUPERMARKETI


Skoro svi supermarketi će tokom praznika raditi po redovnom radnom vremenu. Slično će biti i u manjim trgovinskim objektima koji će otvoriti svoja vrata za kupce.

PIJACE


Zelene pijace će u nedelju raditi od 6.00 do 19.00, dok će u ponedeljak imati skraćeno radno vreme od 6.00 do 13.00. "Buvljak" na Novom Beogradu će u nedelju biti otvoren od 8.00 do 16.00, dok u ponedeljak neće raditi.

TRŽNI CENTRI


Zaposleni u najvećim šoping molovima praznične dane provešće radno, s obzirom da će svi tržni centri raditi redovno.

DOMOVI ZDRAVLJA


Domovi zdravlja, sa izuzetkom dežurnih i hitnih službi, neće raditi 11. i 12. novembra. Dežurna služba će građanima biti na raspolaganju od 8 do 18 časova.

ŠKOLE


Prvi mini-raspust dočekali su i učenici osnovnih i srednjih škola, te će ponedeljak i za njih biti neradan dan, a u školske klupe se vraćaju u utorak.

VRTIĆI


I oni najmlađi će uživati u produženom vikendu, s obzirom da je za predškolske ustanove i vrtiće, kako državne, tako i privatne (uz par izuzetaka), utorak 13. novembar prvi radni dan.

POŠTE


Dok će većina pošta biti zatvorena u nedelju i ponedeljak, građani će neodložne obaveze moći da obave u dežurnim poštama, pre svih u Takovskoj 2 koja radi 24 sata dnevno, 365 dana u godini. Otvorene će biti i poštanske ispostave u tržnim centrima.

BANKE


U nedelju i ponedeljak skoro sve banke će biti zatvorene, a izuzetak predstavljaju samo ekspoziture u većim tržnim centrima.

PREVOZ


U nedelju i ponedeljak vozila gradskog prevoza saobraćaće po nedeljnom redu vožnje, dakle sa nekoliko stotina autobusa, tramvaja i trolejbusa manje na ulicama.

TAKSI


Taksisti će tokom praznika usluge naplaćivati po drugoj, skupljoj tarifi.

PARKING


U ponedeljak, 12. novembra, "Parking servis" neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada, dokće sve garaže i parkirališta biti otvorena.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara