FOTO: Nova ekonomija

U Novom Sadu u ovog godini aktivno 205 gradilišta sa stanovima

FOTO: Nova ekonomija

Portal Gradnja.rs procenje da će u 2020. godini u Novom Sadu biti aktivno 205 gradilišta stambene novogradnje, pod uslovom da se nastave povoljni faktori koji su doveli do trenda linearnog rasta u ovom sektoru.

Portal ocenjuje da je seosporna  intenzivna građevinska aktivnost na prostoru Novog Sada, čemu svedoče 102 započeta gradilišta sa oko 4.200 stanova u 2019. godini.

"U 2019. godini zabeležili smo i mapirali ukupno 200 aktivnih gradilišta stambene novogradnje, od toga je 98 aktivno iz prethodnih građevinskih sezona, a 102 su započeta tokom 2019. godine", navodi se u analizi.

Prosečan broj stanova po zgradi je 37, što je više u odnosu na 2018. godinu. 

Prema procenama portala Gradnja.rs, u gradu je prošle godine bilo oko 7.500 stanova u izgradnji, sa napomenom da su imali u vidu faznu izgradnju pojedinih kompleksa, te su u tom slučaju uzimali u obzir samo aktuelan broj stanova u izgradnji. 

Autor analize ukazuje da i  ove procene verovatno nisu merodavne jer ne treba zaboraviti da se radovi na pojedinim velikim gradilištima izvode već četvrtu građevinsku sezonu zaredom. 

U svakom slučaju, ističe se neosporna intenzivna građevinska aktivnost na prostoru Novog Sada.

Godinu 2019. u Novom Sadu obeležili su radovi na saobraćajnoj infrastrukturi.
U samoj završnici su i kapitalni projekti poput Naučno-tehnološkog parka, nove zgrade Radio-televizije Vojvodine i Muzičko-baletske škole. 

Međutim, izostala je izgradnja mnogih kapitalnih objekata kao što je Palate pravde, Naučni Institut BioSens, novi gradski stadion i Klinički centar Vojvodine, pa se u tom pogledu ništa novo nije dešavalo, ocenjuje se u tekstu.

PROČITAJTE JOŠ: STANOVI NISKOG KVALITETA, PO VISOKOJ CENI


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara