U ponedeljak rok za plaćanje rate odloženih poreza i doprinosa

Foto: Pixabay

Poreskim obveznicima koji su ostvarili pravo na odlaganje plaćanja dugovanog poreza i doprinosa, usled prošlogodišnjih mera za pomoć privredi, rok za uplatu treće rate ističe u ponedeljak, 12. aprila 2021. godine.

"Privredni subjekt koji ne izmiri ratu u propisanom roku gubi pravo na odlaganje plaćanja obaveza po osnovu poreza i doprinosa koje su predmet odlaganja, i celokupni preostali poreski dug dospeva danom gubitka prava na odlaganje plaćanja", navodi se u saopštenju Poreske uprave.

Za dodatne informacije poreski obveznici mogu se obratiti Kontakt centru Poreske uprave na brojeve telefona 0700-700 007 i 011-33 10 111, kao i neposredno informisati na šalterima "Vaš poreznik" u 37 filijala širom Srbije.

Preduzeća koja su se prijavila za pomoć koju podrazumeva Uredbe o postupku i načinu odlaganja plaćanja dugovanog poreza i doprinosa u cilju ublažavanja ekonomskih posledica nastalih usled bolesti COVID-19 su se obavezali na plaćanje mesečnih rata na najviše 24 jednake mesečne rate, bez kamate.

Prva rata dospela je 10. februara 2021. godine, a svaka naredna istog datuma u mesecima koji slede, osim kada je kao u parilu, u pitanju vikend.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara