U Prekršajnom sudu održano suđenje protiv aktivista Inicijative Ne da(vi)mo Beograd

U Prekršajnom sudu u Beogradu održano je suđenje protiv predstavnika inicijative Ne da(vi)mo Beograd po policijskoj prekršajnoj prijavi, a zbog kršenja zakona o okupljanju građana.

Dobrica Veselinovic iz inicijative Ne da(vi)mo Beograd danas je na sudu bio zbog konferencije za novinare ispred republičke Skupštine 2. aprila 2014. godine, sazvane zbog donošenja Leks specijalisa za Beograd na vodi.

Policija je u zahtevu za pokretanje prekršajnog postupka navela da su time prekršili zakon, jer nisu prijavili skup.

Međutim, sudija je taj zahtev okarakterisala kao nepotpun i zatražila je da ga policija uredi. Odgovor nikada nije dobila.

Ovaj proces biće nastavljen krajem februara, svega dva meseca pre nego što zastari.

"Ovim se šalje vrlo jasna poruka da se ne treba buniti protiv različitih stvari, a pogotovo protiv stvari koje su apostrofirane da su važne ovoj vlasti. To je projekat Beograd na vodi svakako, jer on predstavlja jedan od glavnih stubova što gradske, što republičke vlasti", izjavio je Veselinović.

Protiv članova inicijative Ne da(vi)mo Beograd je, zbog aktivnosti kojima se protive projektu izgradnje Beograda na vodi, podneto najmanje 20 prekršajnih prijava.

Država ih najčešće optužuje zbog neprijavljenih skupova, korišćenja pirotehnike ili prljanja javne površine. Međutim, ni oni nisu sedeli skrštenih ruku, pa su protiv državnih organa podneli tridesetak prijava - od prijave neovlašćenih radova u Savamali, preko praćenja i pretnji na ulici za koje tvrde da ih trpe, pa sve do dolaska, kako navode, parapolicijskih struktura na proteste te inicijative.


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara