FOTO:N1

U Rakiti na gradilištu mini-hidrocentrale izgoreo magacin

FOTO:N1
Kamp prikolica koja je služila kao magacin izgorela je sinoć u Rakiti u blizini gradilišta vodozahvata za mini-hidroelektranu.

U policiji kažu da je istraga u toku, a šef gradilišta Igor Živković tvrdi da je ovo nastavak šikaniranja koje radnici i investitor trpe od strane meštana, prenose Južne vesti.

Iako radovi na izgradnji mini-hidroelektrane u Rakiti stoje od 27. decembra, situacija u selu je i dalje daleko od mirne. Sinoć oko 20 sati izbio je požar na gradilištu, a nakon dolaska policije i vatrogasaca požar je ugašen. U pirotskoj policiji potvrdili su da je došlo do požara, ali nisu mogli da daju više detalja.

Uzrok požara još uvek nije poznat, ali izvođač radova smatra da je ovo nastavak opstrukcije i sabotiranja radova. U trenutku izbijanja požara u objektu nije bilo nikoga.

"Šikaniranje i maltretiranje nas kao izvođača se nastavlja. Noćas je neko zapalio gradilište, izgoreo je magacin i gradilišna dokumentacija. Tu je spakovana oplata. Unutra nije bio niko od zaposlenih, čuvar je bio u autu", kaže Živkovič. Dodaje da je materijalna šteta ogromna, pored dokumentacije unutra se se nalazile PVC cevi za gradnju, dosta ulja i materijala. "Od 27. decembra ne radimo, tako da nije imalo razloga za reakciju meštana. Ne razumem dokle će to da ide. Imamo sve potrebne dozvole za rad, ali i dalje nas deo meštana sabotira", kaže Živković.

Predsednik Saveta mesne zajednice Rakita Desimir Stojanov kaže da je tek jutros čuo da je došlo do požara, ali da ne zna se u stvari desili.

U Inicijativi Odbranimo reke Stare planine takođe su rekli da ne znaju o čemu se radi, da su od novinara Južnih vesti saznali da je desio požar i da na društvenim mrežama gde njihovi članovi svakodnevno iz minut u minut komuniciraju nije bilo nikakvih informacija.

Podsetimo, ovo je još jedan u nizu događaja u malom selu u babušničkoj opštini, nakon tuče obezbeđenja i meštana, pronalaska bombe u selu, akcija vraćanja reke u korito, pobune meštana protiv izgradnje i konstantnih protesta. Ipak, svi ovo događaji ni po treći put nisu naterali odbornike vladajuće koalicije lokalne skupštine u Babušnici da raspravljaju o stanju u selu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara