FOTO: N1 PrintScreen

U roku od 10 dana niški aerodrom ostao bez četiri avio linije

FOTO: N1 PrintScreen

U roku od samo deset dana, niški aerodrom je ostao bez četiri avio linije, objavila je Nacionalna koalicija za decentralizaciju na svojoj FB strani. 

Niskotarifni avio-prevoznik Rajaner saopštio je danas da će prekinuti da leti između Stokholma i Niša početkom letnje sezone 2020, tačnije krajem marta, preneo je B92.

Prethodno je Rajaner  premestio planiranu rutu Niš-Frankfurt u Banjaluku nakon što nije mogao da dobije dozvolu za letove iz Niša od resornog Direktorata za civilno vazduhoplovstvo.

Poznata kompanija je eksplicitno kazala da je žrtva monopola Er Srbije čije se linije subvencionišu.  

Podsećamo, u maju su ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović i direktor Air Serbia Dankan Nejsmit potpisali ugovor koji predviđa da će u naredne tri godine Vlada Srbije subvencionisati Er Srbiju do 5 miliona evra godišnje, za 12 linija sa niškog aerodroma do gradova u Nemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Austriji, Švedskoj i Crnoj Gori. 

Međutim, Ar Srbija je nedavno ugasila subvencionisanu liniju Niš Budimpešta zbog kako je saopštila, slabe zainteresovanosti putnika. 

Kako je ranije podsetila Nacionalna koalicija za decentralizaciju, došlo je i do "nelogičnog povlačenja popularne linije Swiss Air-a na relaciji Niš-Cirih, kada imamo u vidu da u ovom švajcarskom gradu živi veliki broj ljudi sa naših prostora". 

PROČITAJTE JOŠ: PROPALI, AL IM JOŠ NIJE JAVLJENO

ER SRBIJA ZA PET GODINA DOBILA VIŠE OD 200 MILIONA EVRA SUBVENCIJA

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • Sladja

    Steta ukidati takve linije, to ce osetiti gradjani po dzepu, sramota

  • crni domino

    To znaci da ce uskoro ostati samo linija za prevoz oruzja u Saudijsku Arabiju... Za sta se maprednjacke glavesine bore...