U Srbiji ima ljudi koji zarađuju i 340 miliona dinara

Kod nas nije lako zaraditi ni prosečnu platu, a kamoli trostruko više od toga pa na godišnjem nivou.

To je prošle godine pošlo za rukom 23.238 građana koji žive u Srbiji, od te brojke 4.341 je s adresom u Vojvodini. Toliko njih popunilo je i poslalo Poreskoj upravi Srbije prijave za porez na dohodak građana za 2017. godinu.

Prag za prijave je bila suma od 2.375.136 dinara, koliko je, po podacima Republičkog zavoda za statistiku, bila trostruka prosečna zarada. Oni koji su podnosili prijave, zarađivali su lane mnogo više od te sume pa su, po podacima Poreske uprave Srbije, najveći iskazani prihodi u prijavama od 40 pa do 340 miliona dinara. Najviše prijava u rubrici zanimanje ima upisnao menayer, direktor ili inženjer.

Broj onih koji uspevaju da zarade ono što je za obične građane samo san iz godine u godinu raste. Prošle godine je za prihode iz 2016. u celoj republici porez prijavilo 21.448 lica, a ove se u klub bogatih upisalo još njih 1.790. Raste i broj žitelja Vojvodine koji uspevaju da zarade više od trostrukog proseka. Prošle godine ih je bilo 3.950 pa nije teško izračunati da je brojka povećana za 391.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara