Foto: Pixabay

U Srbiji prodato blizu 900 novih "audija" prošle godine

Foto: Pixabay
U Srbiji je tokom 2019. godine prodato blizu 900 novih automobila marke Audi, skoro 800 "mercedesa", kao i približno 700 novih BMW-a, prenose Večernje novosti.

Istovremeno je prodato i nešto manje od 200 novih "lend rovera", oko 100 automobila marke Porše i Jaguara, ali i desetak vozila čije cene "znatno premašuju 300.000 evra".

U Srbiji je tokom prethodne godine nastavljen trend prodaje novih automobila, tako da je rezultat iz 2018. godine nadmašen već prošlog novembra.

Večernje novosti ocenjuju da će, ukoliko je tokom prošlog decembra prodato isto vozila kao i 2018. godine, preko 34.000 novih vozila, što predstavlja rast od 10%. 

Najviše vozila lane prodato je u aprilu, što je rezultat uspešno organizovano Sajma automobila u Beogradu, na kojem su kupci tradicionalno iskoristili velika sniženja.

Najtraženija nova putnička vozila bile su "škode", a za njima sledi FIjat, Dačija i Folksvagen.

PROČITAJTE JOŠ:


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Glas Razuma

    Pa sta je tu cudno ? Kada se sve ostalo strmoglavljuje, SNS banda koja nepodnosljivo lako dolazi do love, kupuje preko skupih automobila imidz uspesnosti. Ovo nikada rnije nije bilo i nadam se da vise nikada nece biti. Uskoro ce svi ti BISMISMENI ostati i bez gaca a nekmoli Audija BMWa i ostalog.