Veljko Pajović FOTO: N1

U Srbiji su zaštićene samo žene koje pripadaju vladajućoj partiji

Veljko Pajović FOTO: N1
Novinar Veljko Pajović izjavio je u Novom danu, govoreći o pretnjama Mariji Lukić koja je tužila predsednika opštine Brus Milutina Jeličića za seksualno uznemiravanje, da ima utisak da su zaštićene samo žene koje pripadaju vladajućoj partiji.

"Ovde je reč o kriminalcima, mafiji. Samo da se razumemo, to čak i nije mafija, ja mislim da mafija ima i kodeks. Ovde je reč o najvećim vucibatinama koje štiti država", kaže Pajović.

Dok Jeličić nije došao na naslovne strane, dodaje Pajović, niko nije ni pomislio da ga skloni sa funkcije.

"Nijedna žena iz vladajuće stranke se nije oglasila. Gde je gospođa (Vesna) Stanojević iz Sigurne kuće da kaže nešto na tu temu? Ovde su zaštićene žene koje pripadaju vladajućoj partiji. Niko nije reagovao, uglavnom se traže opravdanja", rekao je Pajović.

Odgovarajući na pitanje o očekivanjima kako će se slučaj Marije Lukić završiti, Pajović je rekao da "tamo gde nema logike ne možete ništa da predviđate".

"Nesreća je što imamo predsednika države koji je istovremeno predsednik stranke. Da nije tako, možda bi predsednik Republike na neki način inicirao i uticao na tamo nekog predsednika vladajuće stranke da se nešto uradi", smatra Pajović.

Šta je naš odgovor na platformu Prištine

Govoreći o pitanju Kosova, Pajović je upitao kako da se očekuje nastavak dijaloga Beograda i Prištine kad ni unutar Srbije i parlamenta ne postoji rasprava o Kosovu.

Komentarišući to što je državni vrh otišao kod patrijarha srpskog Irineja da predstavi prištinsku platformu o Kosovu, Pajović smatra da je trebalo da odu tamo i kažu šta oni misle da urade.

"Ako je kosovski paralament doneo tu platformu, šta smo mi čekali u međuvremenu? Ako je zaista tako da je platforma maltene objava rata, kako je u petak rečeno, šta je naš odgovor na tu platformu? Ako je to tako, zašto predsednik nastavlja kampanju i ide po Srbiji", pita se Pajović.

Protestima nedostaje čvrstina i odlučnost

Odgovarajući na pitanje o protestima koji se održavaju u gradovima širom Srbije, Pajović kaže da nedostaje čvrstine i odlučnosti.

"Imate i opravdano zapažanje da nedostaju snažni govornici, ljudi koji mogu da malo više motivišu. Jesu ovo građanski protesti, ali to bez političkih stranaka neće moći da ide. Nedostaje neko da to usmeri", smatra Pajović.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Ana

    Zašto Predsednik ne pošalje svoju ćerku da bude Jutki saradnica i da živi od plate koja od njega zavisi? Ili svoju ženu?! Banda