U Užicu za sada bez vanredne situacije

Foto: Wikipedia

Zbog  porasta broja zaraženih, u Užicu je zasedao Gradski štab za vanredne situacije i doneo je predlog mera u cilju sprečavanja širenja korona virusa. U zavisnosti od kriterijuma koje utvrdi Кrizni štab Republike Srbije, Gradski štab će predložiti gradonačelniku Užica proglašenje vanredne situacije, navodi se u saopštenju gradske uprave Užica.

Predložene mere će se u sadržini, obimu i načinu sprovođenja usaglašavati sa merama koje donese Кrizni štab Vlade Srbije.

U ugostiteljskim i drugim objektima ne mogu da se obavljaju muzičke, zabavne i druge manifestacije, proslave i porodična okupljanja, a radno vreme objekata biće do 22 časa.

Predviđeno je ograničenje broja osoba u trgovinskim objektima, a prodavnice trebaju da obezbede da se osobe koje u njima borave budu na distanci od dva metra.

U svim objektima, ustanovama i na javnim mestima obavezno je poštovanje zaštitnih mera.

Obavezno je nošenje zaštitnih maski u taksi prevozu.

U gradu će ponovo početi pojačano pranje i dezinfekcija javnih prostora.

Na građane se apeluje da se strogo pridržavaju propisanih mera i poštuju pravo svakoga na zdravlje i beznednost u uslovima COVID-19, navodi se u saopštenju gradskih vlasti u Užicu, koje je preneo Prvi radio.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara