Aleksandar Vučić i šeik Al Nahjan FOTO: @predsednik.rs

UAE žele da ulažu u u hotelski i lovni turizam i u nekretnine

Aleksandar Vučić i šeik Al Nahjan FOTO: @predsednik.rs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Beogradu, u razgovoru sa potpredsednikom Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata Hamdanom bin Zajedom Al Nahjanom, da dve zemlje neguju iskrene, prijateljske odnose i žele unapređenje saradnje u svim sferama društvenog života, naročito u oblasti ekonomije.

Vučić i šeik Al Nahjan su razgovarali o bilateralnoj saradnji, brojnim zajedničkim projektima, odnosima u svetu i regionu Zapadnog Balkana, saopštio je kabinet predsednika Republike.

Šeik Al Nahjan je rekao da veoma poštuje rezultate koje je Srbija postigla u ekonomiji i dodao da će Beograd u UAE imati odgovornog i iskrenog partnera.

Potpredsednik UAE je kazao da postoji veliko interesovanje za dalja ulaganja u oblasti hotelskog i lovnog turizma i u nekretnine u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Vučić je Al Nahjanu zahvalio na finansijskoj podršci koju UAE pružaju Srbiji i na uspešnoj realizaciji projekata u oblasti poljoprivrede, energetike i saobraćaja, a posebno na učešću te zemlje u realizaciji projekta Beograd na vodi, dodaje se u saopštenju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara