Ucene i pretnje zbog stana kupljenog preko izvršiteljke

Foto: Pixabay

Srbin iz Čikaga je kupio stan na Vračaru, koji je na licitaciji prodala javna izvršiteljka Mirjana Dimitrijević, a već tri godine nije u mogućnosti da se uknjiži kao vlasnik, prenosi portal Nova.rs. U pitanju je stan iz koga je 2018. godine iseljena Silvana Maurer, o čemu su tada pisali brojni mediji. 

Nikola Andrić iz Čikaga je na javnoj licitaciji, koju je organizovala izvršiteljka Dimitrijević, kupio stan u Bulevaru Kralja Aleksandra za 150.000 evra.

Navodi da je za licitaciju video na sajtu "doboš.rs", i da je njegov brat učestvovao na licitaciji u njegovo ime, gde je ponudio "ubedljivo najveću sumu".

Dodao je i da su više dana nakon toga kontaktirali izvršiteljku da je obaveste da još uvek nisu upisani u katastar, ali je ona odgovorila da je njen posao "završen po prodaji nekretnine", i da je ona dostavila katastru sve papire neophodne za upis vlasništva.

Sve što treba da znate o izvršiteljima, a niko vam nije rekao

"Posle mesec dana od dana kupovine, mom bratu Milošu Andriću, formalnom vlasniku stana, jer on je kupio stan za mene na licitaciji, počinju da stižu pozivi na njegov mobilni telefon sa skrivenog broja i muškarac grubog glasa mu govori rečenice kao što su: moraš da platiš 10.000 evra da bi bio upisan kao vlasnik nad stanom u katastru jer ako ne platiš odugovlačićemo ti upis 20 godina i na kraju ćeš ostati bez stana, moraš platiti 10.000 evra da bi ti se ubrzao proces upisa", navodi Nikola Andrić.

Dva-tri meseca nakon toga kaže da su usledili pozivi a da je ista osoba pokušala da spusti cenu za mito.

"7.000 evra i bićeš upisan za jedan dan, mali, nemoj da se igraš sa nama, mi smo vlast i ništa nećeš moći da uradiš dok ne platiš 7.000 evra… Potom, Miloše, znamo sve o tebi, platićeš pre ili posle jer nikada nećeš biti upisan kao vlasnik stana dok ne platiš 7.000 evra. Slične pretnje i ucene trajale su do pre oko godinu dana, uvek sa skrivenog broja i uvek isti glas po rečima mog brata Miloša", navodi je Nikola za portal Nova.rs.

Kao što smo naveli, u pitanju je stan iz kog je iseljena Silvana Maurer, koja je tvrdila da je tada na prevaru njen stan pod hipoteku dao bivši podstanar, koji je falsifikovao papire.

Iseljenje je tada urađeno uz podršku velikog broja policajaca, koji su sačekali Silvanu u hodniku zgrade, kada se vraćala iz prodavnice i nisu joj dozvolili da izađe iz zgrade, niti da uđe u stan. O tom slučaju je pisao i dnevni list Danas. 

Slučaj koji će usporiti izbacivanje ljudi na ulicu?

Nikola Andrić je rekao za portal Nova.rs da je ceo slučaj ucenjivanja i traženja mita prijavio policiji opštine Vračar. 

"Od tog dana kada smo prijavili slučaj policiji, nikada nismo dobili opet poziv od osobe iz katastra koje nam blokira upis vlasništva nad stanom, koji smo kupili za 150.000 evra. Da li postoji neka konekcija između policije i tog lica, ja ne znam i ne mogu da govorim o tome, ali sve ukazuje da je ova organizacija mnogo veća i moćnija no što ja mogu da zamislim", dodao je Nikola.

On je rekao i da je razgovarao i sa sekretaricom načelnika katastra, koja mu je rekla da oni uopšte "nemaju nameru da uzmu njegov predmet u rad" i da "zakon kod njih ne važi ništa". 

Novinari portala Nova.rs su pokušali i da stupe u kontakt sa Mirjanom Dimitrijević, javnom izvršiteljkom preko koje je kupljen stan, ali nisu mogli da je dobiju ni na mobilni, ni na fiksni telefon. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Joca lazarevac

    Ovaj je jos dobro prosao, mene su reketirali za 15.000 evra I Posle toga mi trazili jos 17.000 evra . Sve Sam dao I tek onda sam uknjizen. Slali su mi slike deteta , slikali su dete kad Se vracalo sa rodjendana, to znamo jer je nosila tortu upakpvanu u plasticnu ciniju I tada su je slikali I poslali mi slike I Zvali i rekli(rekao) da pazim sta radim . Ne vredi ici u policiju, rade zajedno.