Foto: Promo

Udruženja italijanskih privrednika u Srbiji izabralo novog predsednika

Foto: Promo
Članovi Udruženja italijanskih privrednika u Srbiji (Kofindustrija) na generalnoj skupštini jednoglasno su izabrali Patricija Dei Tosa za novog predsednika ove poslovne asocijacije, sa mandatom do 2022. godine.

Dei Tos je na toj funkciji nasledio Erika Košutu koji je Konfindustiju vodio od juna 2012. godine tj. od osnivanja te organizacije, navodi se u saopštenju.  

Patricio Dei Tos privrednik iz Treviza, osnivač je  i direktor kompanija Labor Legno i Itlas, lidera na italijanskom tržištu u proizvodnji drvenih podova i podnih obloga. Pod imenom „Labor SRB" kompanija u Srbiji uspešno posluje od 2015. godine, kada je u Sremskoj Mitrovici otvorila svoj prvi pogon a u oktobru 2018. otvorila i drugu fabriku.

Dei Tos je na skupštini takođe imenovao i svoje potpredsednike koji će u narede tri godine zajedno sa njim činiti Predsedništvo Udruženja italijanskih privrednika Konfindustrije u Srbiji.  

Novi potpredsednici Konfindustrije su Romano Rosisuvlasnik i direktor kompanije za proizvodnju obuće Progetti doo, Paolo Di Bela, direktor IT kompanije Engineering Software lab i Anino De Venecija generalni direktor kompanije Aunde iz Jagodine.
 
Na skupštini su određeni i članovi novih izvršnih i nadzornih organa Udruženja italijanskih privrednika u Srbiji; Generalni savet, Odbor revizora kao i Odbor arbitara. 

Za članove Generalnog saveta, čiji aktivni član ostaje i prethodni predsednik Konfindustrije Erik Košuta,  izabrani su: Andrija Božović, osnivač i direktor kompanije West Group, Dragan Filipović predsednik izvršnog odbora Generali osiguranja Srbija, Đovani Antonioli Olimpias Knitting doo (deo grupe Benetton),  direktor kompanije Becchis Osiride doo iz Kragujevca Đovani Bertolaja, Mateo Balarin iz Energia Gas and power doo, Predrag Bezbradica direktor srpskog ogranka kompanije INSO, Stefano Đelsomini operativni direktor kompanije Conceria Pasubio. 

Kao člana Generalnog saveta od posebnog značaja za Udruženje Konfindustrija, novi predsednik imenovao je Antonija Skira osnivača kompanije Studio Schiro and Partners.

PROČITAJTE JOŠ:


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara