Foto: Ružica Milovanović

Udruženje banaka Srbije proslavilo 98. godišnjicu postojanja

Foto: Ružica Milovanović
Bankarski sektor u Srbiji je konsolidovan i optimističan, a stabilna makroekonomska situacija planiranje poslovanja čine previdljivijim, kazao je generalni sekretar Udruženja banaka Srbije (UBS) Vladimir Vasić na proslavi 98. rođendana te organizacije.

Na prijemu održanom u zgradi Beogradske zadruge, Vasić je naveo da je još 1921. godine ljudima iz biznisa bilo da zajedničko telo treba da razvija uslove poslovanja i optimalan zakonski okvir.

„Danas je potreba za ovakvim organizovanjem veća, jer su i uslovi poslovanja daleko složeniji, a promene mnogo brže... Pristupili smo modernizaciji sopstvenog organizovanja i rada", naveo je Vasić, dodavši da to podrazumeva otvaranje ka javnosti i podizanje finansijske pismenosti građana.

Vasić je rekao da je UBS početkom godine organizovao Kviz novca za učenike uzrasta od 13 do 15 godina na nacionalnom nivou, kao i da je UBS kroz projekat „Platimatik" omogućio efikasnije i jednostavnije izmirivanje mesečnih obaveza.

Najavio je i dodatno finansiranje za Fondaciju za studije nauka i umetnosti, koja stipendira talentovane srednješkolce i studente.

Kao još jedan važan uspeh, Vasić je naveo rešavanje „gorućeg" problema kredita indeksiranih u švajcarskim francima, ali i nastavak osavremenjivanje Kreditnog biroa kao centralne tačke efikasnog i pouzdanog kreditiranja građana.

UBS okuplja sve banke u Srbiji i Beogradsku berzu.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara