FOTO: Pixabay

Udruženje opštinske funkcionerke dobilo 16 miliona od opštine

FOTO: Pixabay

 

Opština Blace isplatila je 16 miliona dinara udruženju koje vodi zamenica predsednika Skupštine opštine Nevena Pešić, zbog čega je Agencija za borbu protiv korupcije preporučila njenu smenu.

Agencija je u rešenju navela da je Pešić postupila suprotno zakonu tako što nije obavestila Agenciju da je u trenutku stupanja na javnu funkciju obavljala posao zastupnika udruženja Humanitarna organizacija „Pružena ruka".

Pešić je kao zastupnica ova organizacije sa predsednikom opštine Blace zaključila ugovore 27. maja 2016, 9. novembra 2016. i 23. februara 2017. o javnoj nabavci usluge socijalne zaštite „Pomoć u kući starim i invalidnim licima", navodi se u rešenju.

Na osnovu ovih ugovora udruženju su isplaćena novčana sredstva u ukupnom iznosu od 16.196.000 dinara.

„Na taj način imenovana je javnu funkciju iskoristila za sticanje koristi za povezano lice, čime je ugrozila poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje navedene javne funkcije, što je suprotno odredbama člana 27. Zakona o Agenciji", stoji u rešenju koje potpisuje direktor Agencije za borbu protiv korupcije Dragan Sikimić.

Kako se navodi, Pešić nije pismeno obavestila Agenciju za borbu protiv korupcije o „sukobu interesa koji je imala u navedenim situacijama".

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara