Ugostitelji: Produžite radno vreme restorana, time sprečiti privatne zabave

Foto: Pixabay

Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES je od Kriznog štaba protiv COVID-19 zatražilo da se radno vreme u hotelskim restoranima produži do 22.30 sati. U tom udruženju smatraju da bi se na taj način izbeglo okupljanje gostiju u privatnom prostoru i smanjio rizik od širenja zaraze koronavirusom.

"HORES razume epidemiološku situaciju u kojoj se nalazi naše zemlja, ali smatramo da svi hoteli u gradskim, planinskih i banjskim turističkim destinacijama, poštuju zdravstvene mere od fizičke distance, do primene svih zdravestveno-sanitarnih mera", navodi se u njihovom saopštenju.

Naglašavaju i da je najveći problem "nepoštovanje mera u privatnom smeštaju".

U HORES-u podsećaju da restorani rade do 20 časova, dok se za hotelske goste oni se zatvaraju do 21 čas i naglašavaju da se zbog toga organizuju okupljanja na noćnim žurkama u privatnom smeštaju.

HORES: PRODUŽITI RAD HOTELSKIH RESTORANA ZA NOVU GODINU

To udruženje je pozvalo inspekcijske službe, posebno turističku, sanitarnu i komunalnu inspekciju da, u punom kapacitetu, vrše nadzor nad ugostiteljima, kao i da se poveća broj službenika i inspektora inspekcijskih službi.

Zbog pandemije korona virusa, hotelijeri i restorateri našli su se u gubicima, jer je većina ugostitelja tokom prošle godine zabeležila manji broj gostiju, nego pre pandemije.

NOVA DRŽAVNA POMOĆ: TRI POLOVINE MINIMALCA ZA PREDUZEĆA, PRVA ISPLATA U APRILU
KOMISIJA ODOBRILA NOVE MERE, NAJUGROŽENIJIMA OKO 2% UKUPNE POMOĆI

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara