Uzbunjivač Aleksandar Obradović, FOTO: Printsc N1

Ukinut pritvor uzbunjivaču iz Krušika

Uzbunjivač Aleksandar Obradović, FOTO: Printsc N1
Viši sud u Beogradu danas je doneo rešenje kojim se ukida kućni pritvor uzbunjivaču iz valjevske fabrike Krušik Aleksandru Obradoviću, navodi se u saopštenju.

„Iz obrazloženja odluke proizilazi da je sudija za prethodni postupak izvršila uvid u dostavljene spise, kao i dopis Višeg javnog tužilaštva... u kojem se javni tužilac nije izjasnio da li predlaže produženje ili ukidanje izrečene mere [zabrane napuštanja stana uz primenu elektronskog nadzora i korišćenja interneta], uz obrazloženje da odluku o tome ostavlja na ocenu sudu", navodi se u saopštenju.

Dodaje se i da je protiv navedenog rešenja dozvoljena žalba u roku od tri dana od njegovog prijema krivičnom vanpretresnom veću Višeg suda u Beogradu.

Obradović je novinarma predao dokaze o umešanosti oca ministra policije Branka Stefanovića u trgovinu oružjem po povlašćenim cenama. 

Uhapšen je 18. septembra i smešten u kućni pritvor, ali je ubrzo prebačen u zatvor u Beogradu, zbog optžbi da je odao službenu tajnu.

Javnost nije ništa znala o njegovom hapšenju skoro mesec dana, dok mediji nisu objavili informacije o tome, nakon čega je prebačen u kućni pritvor.

PROČITAJTE JOŠ:


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara