FOTO: Gosamontaza.rs

Uprava Goša montaže uputila male akcionare da se žale

FOTO: Gosamontaza.rs

Nadzorni odbor kompanije Goša montaža uputio je akcionare tog preduzeća da se obrate Komisiji za hartije od vrednosti ako smatraju da su im prava povređena zbog „zajedničkog delovanja" prilikom kupovine akcija Goše.

Odbor je upozorio da ima indicija da „zbog zajedničkog delovanja postoje uslovi za davanje obavezne ponude za preuzimanje".

„Upućuju se akcionari koji smatraju da su im prava povređena da mogu da podnesu zahtev Komisiji za hartije od vrednosti u cilju utvrđivanja uslova za davanje obavezne ponude za preuzimanje", navodi se u saopštenju.

Saopštenje je izdato povodom pojačane trgovine akcijama tog preduzeća, a nakon što je brokersko društvo M&V Investments postalo najveći pojedinačni akcionar sa preko 20 odsto.

Ovo društvo je između 14. i 17. oktobra povećalo svoj udeo sa 7,85 na 20,58 odsto, prema dokumentima Beogradske berze.

Nakon toga je Nadzorni odbor Goša montaže zakazao vanrednu skupštinu akcionara za 9. novembar, na kojoj će biti razrešenje sadašnjeg i imenovanje novog Nadzornog odbora, saopštila je brokerska kuća Momentum Securities.

Momentum je saopštio da je M&V Investments brokerska kuća kompanija Code i Deco, koju sadašnja uprava Goše optužuje za neprijateljsko preuzimanje.

Prema podacima Centralnog registra hartija od vrednosti, Deco i Code zajedno kontrolišu tek nešto manje od 25 odsto akcija. 

Vrednost akcija Goše je opala sa 2.326 dinara po akciji od 11. oktobra na 2.003 dinara. 

PROČITAJTE JOŠ:

Imovina IMT iz Knjaževca ide na „doboš"

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara