Uskoro povoljniji uslovi gasifikacije domaćinstava?

Foto: Pixabay

Trenutno se priprema novi model gasifikacije, koji podrazumeva priključivanje domaćinstava na mrežu odmah, a beskamatnu otplatu troškova na tri godine, preko računa za gas, izjavio je direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović.

Ako se pretpostavi da je gas stigao do nekog kraja, cena uvođenja do stana zavisi od priključka, nabavke kotla i radijatora, rada na instalacijama, projektu, dokumentaciji.

Kako prenose Večernje novostitrenutna cena uvođenja ovog energenta, zavisno od veličine kuće ili stana, ali i obima usluge, kreće se od 1.600 do 5.000 evra.

U to je uračunata cena priključka, koja se kreće od 700 do 1.000 evra, kotao, koji u zavisnosti od snage i proizvođača, košta od 800 do 1.100 evra, i po 30 evra za svaki pojedinačni radijator.

Rad na instalacijama, projektovanje, koštaju oko 400 evra, a prema Bajatovićevoj najavi, cena individualnih priključaka za domaćinstva uskoro će umesto oko 1.000 evra može biti snižena na 650 evra.

Novosti procenjuje da se trenutno u Srbiji na gas greje oko 300.000 domaćinstava, a da s obzirom na pokrivenost distrubutivnom mrežom, ima kapacitet za milion korisnika.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara