FOTO: Pixabay

Uskoro rušenje nelegalno izgrađenih objekata u nacionalnim parkovima

FOTO: Pixabay

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture oglasilo je tender za prikupljanje ponuda za rušenje nelegalno izgrađenih objekata u nacionalnim parkovima i kulturno-istorijskim celinama na teritoriji Srbije.

Za uslugu rušenja objekata, po rešenjima republičkih inspektora na lokacijama nacionalnih i prirodnih parkova kao i u okviru kulturno-istorijskih celina širom Srbije, obezbeđeno je 33,5 miliona dinara.

U dokumentaciji objavljenoj na Portalu javnih nabavki, navodi se da su neki od mogućih radova rušenje objekata, ploča, puteva, nadstrešnica, demontaža čeličnih konstrukcija, odvoz šuta na deponiju kao i iseljavanje.

Preduzeće koje dobije posao uklanjaće objekte na teritorijama Parka prirode Stara planina, Golija, Vlasina kao i u Nacionalnom parku Kopaonik, Đerdap i Tara.

Takođe, firma koja bude angažovana rušiće objekte na prostoru kulturno-istorijske celine Stara čaršija u Novom Pazaru, u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, u okviru Specijalnog rezervata prirode Uvac, ali i na lokacijama prostorno kulturnih istorijskih celina u Beogradu u Knez Mihailovoj ulici, na području oko Dositejevog liceja, zatim na Topčider u Beogradu, Valjevu...

Procenjena vrednost nabavke iznosi (27.916.666,67 dinara bez obračunatog PDV-a) odnosno, 33. 500.000 dinara, a rok zainteresovanim ponuđačima za dostavljanje ponuda je 20. septembar ove godine.

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara