UZUZ sutra drži konferenciju za novinare na kojoj će pozvati na bojkot plaćanja članarine PKS

Udruženje za zaštitu ustavnosti i zakonitosti (UZUZ) će sutra u 14 časova u Medija centru na Terazijama broj 3 održati konferenciju za novinare pod nazivom "(Ne) plaćanje članarine privrednoj komori - bojkot", na kojoj će biti upućen poziv privrednicima na bojkot plaćanja članarine Privrednoj komori.

"Od 1. januara 2017. godine počela je sa primenom odredba o obaveznom članstvu svih privrednih subjekata u Privrednu komoru, a u februaru je svim privrednim subjektima stiglo i obaveštenje o plaćanju obavezne članarine koja će za neke privredne subjekte iznositi i 18.000 evra godišnje. Veliki broj privrednika obratio se UZUZ-u i istakao da ne želi da plaća članarinu. UZUZ je rešio da pozove privrednike na bojkot plaćanja članarine Privrednoj komori i iznese pravne opcije koje stoje privrednicima na raspolaganje", navodi se u saopštenju UZUZ-a. 

Na konferenciji će i sami privrednici izreći stavove o plaćanju članarine. 

"Na konferenciji učestvuju: Savo Manojlović, predsednik Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti, Steva Kočalka, predsednik Zrenjaninskog poslovnog kruga, Miloš Cimeša, direktor Udruženja distributera pića - UnoDroP, Georgi Ganev, direktor Poslovnog udruženje hotelijera i restorana Srbije HORES, Dragoljub Bjeloglav, ZREPOK", navode.

UZUZ je u okviru projekta "Borba za slobodu preduzetništva" podneo inicijativu Ustavnom sudu, i lobirao da 47 narodnih poslanika podnesu predlog Ustavnom sudu za ocenu ustavnosti medijskog članstva, a takođe je vodio medijsku kampanju za ukidanje obavezne članarine. 

Ministar privrede je javno obećao da će se članarina privrednoj komori plaćati samo godinu dana čime se javno obavezao na izmene zakona.

pošaljite komentar

Nema komentara