Vaspitačicama povećana plata za šest odsto

Beogradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak najavio je da će zaposleni u predškolskim ustanovama u prestonici sa drugim delom plate dobiti i dodatno uvećanje od šest odsto.

Plate vaspitačica iznose od 30.000 do 60.000 dinara. Krajem prošle godine sindikati su tražili povećanje od 15 odsto, a u republičkom budžetu predviđeno je povećanje od sedam odsto.

Sekretar grada Beograda Slavko Gak je rekao da će na republičko uvećanje grad dodati još šest odsto. To će se osetiti na drugom delu plate.

"Sa drugim delom januarske plate dobiće uvećanje. Mislimo da je to dobar model, oni kvalitetno rade, to je jedan od najodgovornijih poslova. Na ovaj način ih nagrađujemo jer imamo mogućnosti za to, imamo istorijski, razvojni budžet grada", rekao je Gak gostujući u Dnevniku RTS-a.

Najavljuje i potpisivanje novog kolektivnog ugovora, koji će doneti dodatne benefite za zaposlene u predškolskim ustanovama. Tim ugovorom predviđena je i solidarna pomoć zaposlenima od oko 20.000 dinara, koja će biti uplaćena do juna.

Dobre vesti i za nastavnike u produženom boravku. Njihova dnevnica će sa sadašnja 833 dinara porasti na 1.666 dinara od drugog polugodišta.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara