Ilustracija, Foto: Nova ekonomija

Većinu stanova u Beogradu kupuju građani iz unutrašnjosti

Ilustracija, Foto: Nova ekonomija
Većina kupaca stanova u Beogradu nisu Beograđani i ne žive u njemu, već su to, u više od 50 odsto slučajeva, građani iz unutrašnjosti, piše Politika.

Kako sagovornik Politike navodi, u svakom gradu, pa čak i u onim siromašnijim opštinama kao što su Vranje ili Leskovac, ima građana koji su preduzetnici i koji dobro zarađuju, a sa druge strane, pošteđeni su visokih cena troškova života, što je slučaj sa Beograđanima.

On kaže da stanove najčešće uzimaju za decu, a u međuvremenu ih izdaju. Glavni motiv kupovine nekretnina jeste sigurnost, a ne povratak investicije.

PROČITAJTE JOŠ:

Veliki broj kupaca je i iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a prosečna cena kvadrata stana na dobrim lokacijama u Beogradu iznosi prosečno 2.000 evra za nove stanove.

Kako pokazuju aktuelni podaci sa sajtova koji izvače prosečne cene nekretnina u oglasima, 2.400 evra je kvadrat u užem centru Beograda, 2.100 na Dorćolu, a na Vračaru cifra ide i do 2.600 evra. 

Za život na Banovom brdu za kvadrat je prosečno potrebno izvojiti 1.900 evra, na Žarkovu 1.250, Vidikovcu 920 evra, dok je taj iznos za Banjicu 1.100 evra.

U naselju Belvil prosečna cena po kvadratu je 2.400 evra, a za Dušanovac 1.250 evra.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara