Vežbajte i vi u 11. Maju mesecu matematike - Zadatak 1

FOTO: Nemanja Knežević

Da li znate da je upravo počela manifestacija Maj mesec matematike (M3)   koja traje do 31. maja, a ove godine povezuje matematiku i gejming.

REŠENJE ZADATKA:  C) 8

Pod sloganom "Više od igre" u planu je niz interaktivnih izložbi, radionica, i predavanja i takmičenja, a ceo program možete pogledati na sajtu M3.

Početna ideja je bila da se kroz igru matematika približi deci, najavili su organizatori Centra za promociju nauke, Nordeus fondacija i Matematički institut SANU.  Tako će cela jedna soba u beogradskim Silosima biti posvećena tetrisu i njegovom istorijatu, a đaci osnvnih, srednjih škola i fakulteta imaće priliku i da sami "izmaštaju svoj tetris".

Tokom vikenda (od 27.do 30. maja) u Dorćol placu će biti organizovan "Gejm džem" gde će 12 ekipa u periodu od 48 sati razvijati igre uživo uz pomoć mentora. 

U planu je i matematičko pozorište u kome u malim interaktivnim predstavama deca ravnopravno učestvuju sa velikim imenima nauke, baratajući naučnim pojmovima. Program "MatemaTetar" izvodiće se na tri scene: Arhimed i Hipatija, Pitagora i Pčele u mehurima.

Po prvi put u okviru manifestacije biće organizovan Naučni karavan, osmišljen kao putujući autobus, koji će učenicima, nastavnicima, studentim, a i profesorima iz 15 gradova širom Srbije omogućiti jednodnevnu posetu kako bi se podstakla vršnjačka edukacija, participativnost, međugeneracijsko učenje i otvoren način razmišljanja.


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.