FOTO: Vega IT Sourcing

Vega IT Sourcing: Za Srbiju ključno da se osnažuju domaće firme

FOTO: Vega IT Sourcing

Za prosperitet Srbije ključno je se osnivaju, razvijaju i osnažuju domaće kompanije. One koje će novac zarađivati u Srbiji i koje će u našoj zemlji plaćati porez na dobit, izjavio je za Novu ekonomiju Saša Popović, jedan od osnovača novosadske kompanije Vega IT Sourcing povodom rangiranja ove kompanije na Deloitovoj listi 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija.

Vega IT Sourcing je jedina kompanija iz Srbije koje se našla na nedavno objavljenoj Deloitovoj (Deloitte) listi 500 najbrže rastućih tehnoloških kompanija u regionu koji objedinjava Evropu, Bliski Istok i Afriku za 2018. godinu.

Novosadska kompanija nalazi se na 435. poziciji sa rastom prihoda od 170% u periodu od 2014. do 2017. godine.

Popović je izrazio očekivanje da će se u narednim godinama na ovoj listi videti puno više kompanija iz Srbije.

"Bili bismo neiskreni kada bismo rekli da nam ovakva priznanja ne prijaju, ali se bez obzira na to nikada ne opuštamo i nastavljamo da živimo i radimo kao da nismo među najboljima i kao da moramo dodatno da se potrudimo da bismo bili uspešni. Takav stav smo imali od osnivanja kompanije do sada i verujem da nas je baš to dovelo ovde gde smo sada”, kazao je  Saša Popović.

Vega IT je kompanija je osnovana 2008. i u potpunosti je u domaćem vlasništvu. Bavi se razvojem softverskih proizvoda i posluje na tržištima Velike Britanije, Švajcarske, Nemačke, Belgije i Holandije. Zapošljava 180 programera.

Jedine kompanije u regionu koje su se takođe našle na Delojtovoj listi registrovane su u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Hrvatska ima čak pet predstavnika na tabeli, Q Software, Microblink, Rimac Automobil, Infinum i SeekandHit/Uber d.o.o. 

PROČITAJTE JOŠ: VEGA INVESTIRALA 200.000 EVRA U STARTAP PUBLITIO

 


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara