Foto: Pixabay

Velika akcija SNS botova na portalu Južnih Vesti

Foto: Pixabay
Portal Južne vesti objavio je danas da je 22.500 glasova stiglo sa iste IP adrese, kao reakcija na intervju sa SNS botom, koji su nedavno objavili.

Intervju je napravljen sa bivšim članom internet tima SNS-a, koji je opisivao na koji način funkcioniše taj tim, više o tome:


IP adresa je deo SNS mreže, koja je registrovana u Beogradu, na adresi Palmira Toljatija 5, gde se nalazi sedište Srpske napredne stranke. Sa te adrese je ukupno stiglo preko milion pluseva i minuseva na komentare tekstova, navode Južne vesti. 

Tekst "Svedočenje bivšeg SNS bota" izazvao je veliku pažnju javnosti, pa su posebnu pažnju obratili i administratori sajta Južnih vesti. Oni su primetili i pratili pojačane aktivnosti botova, a zatim izvukli statistiku koja pokazuje da je veliki broj komentara i glasova stigao iz jednog centra. 
Kada su proverili u registru, videli su da stoji ime: Srpska-napredna-stranka-net, adresa - Paljmira Toljatija 5, Beograd.

Ceo tekst možete pročitati na sajtu Južnih vesti: OVDE. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Aleksandar Markovic

    To bi moglo da se podvede pod ugrozavanje funkcionisanja informacionog sistema i napad na isti, imajuci u vidu da je saobrcaj koji se ostvaruje na ovakav nacin jako slican DDoS napadu