FOTO: Wikipedia

Vesić: Beograd dobija 80 novih električnih autobusa do kraja godine

FOTO: Wikipedia

Od 11 ugovora koji će biti potpisani u Kini, dva su veoma važna za Beograd, kaže Goran Vesić.

A to su, kako kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, finansiranje obilaznice oko Beograda od Ostružnice do Bubanj Potoka i investicija u Ikarbus.

"Ta obilaznica je veoma važna za Beograd. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je juče najavio da su počeli razgovori o sektoru C na obilaznicu, a to je čuveni most preko Dunava koji ide od Vinče prema Pančevu. Onda ćemo imati potpunu obilaznicu", naglasio je Vesić. 

Potpisivanje ugovora za Ikarbus u Kini znači novi život za fabriku autobusa, a Vesić naglašava da će grad do kraja godine kupiti 80 novih električnih autobusa. 

"Oni jesu skuplji, ali se isplate za četiri godine. Ikarbus je bila dobra fabrika , ali je preživljavala na osnovu toga što je Beograd kupovao autobuse. Ona će sada biti fabrika koja će izvoziti autobuse", pojasnio je on za Tv Pink. 

Kako kaže u Kini se pokazalo koliko je važno što predsednik Srbije Aleksandar Vučić ima dobre lične kontakte u međunarodnoj zajednici i što se trudi da se Srbija razvija ravnomerno. 

Vesić je čestitao Zrenjaninu i Boru koji su dobili dve velike investicvije od 1,1 milijarde dolara, odnosno 1,4 milijarde dolara. 

"To je dokaz da se vodi takva politika da se pokušava ravnomerno razvijanje svih delova Srbije", naglasio je on i dodao da se završavaju pregovori oko industrijske zone u Borči na više od 300 hektara. 

Dodaje da je potpisivanje ugovora u Kini velika pobeda Srbije i dokaz da Srbija napreduje i da će se ostvariti ono što je predsednik Vučić najavio da će Srbija imati najbrži privredni rast u Evropi. On se osvrnuo i na nedavno potpisan ugovor o PKB-u, kada je Dragan đilas izdao saopštenje i , kako kaže, zapretio investitorima koji potpisuju ugovore sa vladom Aleksandra Vučića da će ih on raskidati. 

"To nema nigde na svetu. Zamislite da je Vučić raskidao ugovore koji su potpisani pre 2012. godine. Na šta bi to ličilo. To nije politika, već direktno radite da otmete ljudima radna mesta", zaključio je Vesić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara