BG voz FOTO: N1

Vesić: Beogradski metro će biti kombinacija metroa i BG voza

BG voz FOTO: N1

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će Skupština grada na današnjoj sednici doneti niz važnih odluka za funkcionisanje grada.

Među njima je i ona o izradi plana za metro, sa šinskim sistemima, kako bi metro počeo da se gradi do kraja 2020. godine. 

“Metro je najvažniji projekat ne samo Beograda, već i na nacionalnom nivou. Vrlo smo odlučni da završimo sve pripreme kako bi metro počeo da se gradi do kraja 2020. godine", rekao je Vesić, gostujući na televiziji Pink. 

On je podsetio da je već 2017. godine urađen master plan saobraćaja u Beogradu i da su tada definisane dve linije metroa i četiri linije BG voza. 

"Naš metro će biti kombinacija metroa i BG voza koja će omogućiti da ceo grad bude pokriven jednostavnim i brzim prevozom, jer to je Beogradu potrebno", istakao je Vesić, dodavši da je metro pravi način integracije građana i da će se svi građani Beograda, u kom god delu grada živeli, osećati kao građani prestonice. 

Vesić je napomenuo da Skupština grada nije dugo radila, pošto su bili izbori, i da je sada vreme da se donese čitav niz odluka koje su važne za funkcionisanje grada. 

"Na današnjoj sednici biće donete važne odluke medju kojima su odluke iz domena urbanizma, a prva je usvajanje predloga plana detaljne regulacije za blok 13, to jest za izgradnju Beogradske filharmonije, na temeljima Muzeja revolucije između Palate "Ušće" i SIV-a", rekao je zamenik gradonačelnika. 

Tu je, naveo je on, i predlog plana detaljne regulacije za Termoelektranu "Nikola Tesla" kojim će se rešiti problem odlaganja pepela, i to na ekološki način - prihvatljiv po standardima EU. 

Među temama koje će biti na sednici Skupštine grada, zamenik gradonačelnika Beograda naveo i čak tri plana za privredne zone - zone Singidunum sektor 1 i 5 i privrednu zonu kod Bubanj Potok obilaznice. "To će nam omogućiti da privredu delom iselimo iz centra grada", zaključio je Vesić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara