FOTO:N1

Vesić: Opštine do kraja godine dobijaju veće nadležnosti

FOTO:N1
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je danas izmenu Statuta grada do kraja godine kojom će se sprovesti značajna decentralizacija i tako proširiti neke nadležnosti opštinama kako bi se olakšala mogućnost gradjanima da rešavaju svoje probleme.

"To je naš cilj, da, na primer, neko iz Lazarevca ne mora da putuje autobusom u centar grada da izvrši legalizaciju ako to može u mestu gde živi", rekao je Vesić, gostujući u jutarnjem dnevniku Radio televizije Srbije.

On je naveo da će se promene odnosti  na nadležnosti i prigradskih i opština u centru grada, i to u više oblasti, kao što je izdavanje gradjevinskih dozvola, legalizacija objekata i druge.

"Tako ćemo decentralizovati grad i približiti gradjanima mesto gde mogu da rešavaju svoje probleme", rekao je Vesić, uoči današnje sednice Gradske skupštine. 

On je najavio i usvajanje urbanističkog plana čime će se omogućiti izgradnja hiljadu stanova za pripadnike službe bezbednosti u Beogradu, kao jednom od gradova gde je to predvidjeno.

Prema njegovim rečima, u Beogradu će takva izgradnja moći da otpočne već naredne godine.

Vesić je potvrdio da će se podići spomenik kralju Aleksandru Karadjordjeviću, koji je "predvodio pobedničku srpsku vojsku u Prvom svetskom ratu". 

"Plan je da se spomenik podigne na prostoru izmedju dva dvora, kako je bilo planirano tridesetih godina prošlog veka za šta postoje i nacrti", naveo je Vesić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara