FOTO: Beoinfo

Vesić: Radovi na platou Trga Republike biće završeni do 1. marta sledeće godine

FOTO: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objasnio je da će 420 dana trajati kompletni radovi na Trgu Republike i delovima ulica kojima je oivičen.

Kako je za Prvu TV kazao Vesić, radovi na samom platou Trga Republike biće završeni do 1. marta sledeće godine, dok će posle toga početi druga faza rekonstrukcije Kolarčeve do Palate Albanije, Makedonske do Doma omladine i Francuske do Doma vojske i Narodnog pozorišta.

"Dužinu radova određuje projektant, to je naš renomiran institut CIP. Ceo prostor koji se rekonstruiše prostire se na 1,5 hektara, a u drugoj fazi će biti sukcesivno preusmeravan i saobraćaj", rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima, na platou Trga Republike biće postavljene granitne ploče, a kamenim pločama koje se sada tu nalaze biće popločana Njegoševa ulica.

"Biće nekoliko novih drvoreda, u Kolarčevoj će biti dupli drvored isto kao i prema T.C. Staklenac, a na samom Trgu biće obeležje crvenoarmejcima jer je tu bilo njihovo groblje, kao i obeležje Stambol kapiji koja je srušena", rekao je Vesić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara