Goran Vesić FOTO: N1

Vesić: Sprečili smo učesnike protesta da lepe nalepnice u Terazijskom tunelu

Goran Vesić FOTO: N1
Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić potvrdio je danas da su gradske vlasti sprečile da učesnici protesta #1od5miliona u Terazijskom tunelu zalepe nalepnice na kojima se nalaze obećanja predsednika Srbije, ali nije precizirao na koji način je to izvedeno.

U izjavi novinarima u Skupštini grada Beograda, Vesić je rekao da su gradske vlasti u obavezi da štite grad od huligana Dragana Đilasa i Vuka Jeremića.

"Obavezni smo da čuvamo grad i imovinu i kada god budemo mogli nećemo dozvoliti da se u gradu lepe nalepnice", rekao je Vesić.

On je najavio da će Gradska čistoća uskoro raspisati tender u kojem će biti predviđeno više sredstava za zaštitu od grafita a da će biti uvedena i obaveza da se, nakon uklanjanja grafita, površina premaže antigrafitnom bojom, koja onemogućava crtanje novog grafita ili omogućava njegovo lakše uklanjanje.

Vesić je rekao da će gradske vlasti nastaviti da štite imovinu grada i uputio novinare da pitaju Đilasa da li je štampar tih nalepnica stavio dovoljno lepka.


"Uvek će biti nekih mera da se štiti gradska imovina od huliganstva. Jer i to čišćenje nalepnica isto košta i taj novac ide iz budžeta", rekao je Vesić.

Učesnici protesta saopštili su nakon prethodnog protesta da nije uspela akcija oblepljivanja Terazijskog tunela nalepnicama sa Vučićevim obećanjima jer je "nešto bi urađeno na zidovima" u unutrašnjosti tunela.

Nemamo ingerencije da smenimo predsednika opštine Grocka

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da Skupština grada nema ingerencije da smeni predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, osumnjičenog da je naložio paljenje kuće novinara jednog portala, već da samo može da raspiše vanredne lokalne izbore u toj opštini ako se za to steknu uslovi.

"To nije odluka Skupštine grada Beograda. Predsednici se biraju u opštini, a mi možemo samo da raspišemo izbore ako se sednica lokalnog parlamenta ne održi tri meseca. Ako se to desi, i ako se sednica Skupštine opštine Grocka ne održi tri meseca, mi ćemo raspisati izbore", rekao je Vesić novinarima u Skupštini grada.

Na pitanje da li Srpska napredna stranka (SNS), čiji je Simonović član, može nešto da uradi, Vesić je rekao da je to pitanje za opštinski odbor SNS u Grockoj.

"SNS je kao stranka poslala jasnu poruku da svako ko preti novinarima, ili nešto još gore, nema mesta u SNS. Ne sećam se da je neka druga stranka to uradila. Mislim da je ta poruka više nego jasna", rekao je Vesić.

Predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović uhapšen je 25. decembra zbog sumnje da je organizovao paljenja kuće novinara portala Žig info Milana Jovanovića.

Novinaru Jovanoviću kuća je zapaljena noći između 11. i 12. decembra.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara