FOTO: Wikimedia

Šine kroz Kralja Milana i na Terazijama

Vesić: Uvešćemo tramvajsku liniju od Slavije do Kalemegdana

FOTO: Wikimedia
Beograd će narednih godina ponovo dobiti tramvajsku liniju broj jedan koja će saobraćati od Slavije do Kalemegdana, najavio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić gostujući na televiziji Studio B.

On je podsetio da je tokom prošle godine studija saobraćajnih stručnjaka pozitivno ocenila opravdanost potrebe za uvođenjem pomenute linije.

"Tokom narednih godina krenućemo u realizaciju projekta uspostavljanja tramvajske linije od Slavije do Kalemegdana, odakle će se ona račvati levo i desno. Linija će ići preko Trga republike, kroz Vasinu i preko Studentskog trga, Uzun Mirkovom do Kalemegdana" - precizirao je Vesić.

On je istakao da će se radovi na realizaciji ovog projekta odvijati postepeno.

"Prvo će prilikom rekonstrukcije Vasine ulice i Studentskog trga, koje počinju sledeće godine, biti postavljene šine, koje će jednim delom prelaziti i preko Trga republike. Kasnije, kada se bude radila rekonstrukcija Terazija i Ulice kralja Milana, šine će biti postavljene i na tom delu. Posebno sam zadovoljan činjenicom da će centar grada, odnosno Ulica kralja Milana, postati saobraćajnica kojom će prevashodno saobraćati tramvaji. Ova ulica će na taj način oživeti jer će imati više prostora za šetnju ili bašte ugostiteljskih objekata" – rekao je Vesić.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • sara

    Pa to već ima!!!!. Tramvaj broj 10 i 2, prolaze kroz Slaviju i Kalemegdan.