Više hiljada građana podržalo peticiju ugostitelja za normalno radno vreme

Foto: Pixabay

Udruženje Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije saopštilo je da je cilj te peticije vraćanje normalnog radnog vremena ugostiteljima čiji su objekti zatvoreni zbog pandemije. Udruženje zahteva i da po hitnom postupku počne primena uredbe kojom se defeinišu uslovi i kriterijumi o usklađenosti državne pomoći privrednicima.

Zaštitnik preduzetnika i privrednika traži da se u najkraćem roku svim delatnostima kojima je merama Vlade Srbije onemogućeno da rade otpišu porezi i doprinosi, kao i da im se nadoknade svi fiksni troškovi od početka pandemije do danas i 80% bruto zarada za 12 meseci.

Udruženje je navelo i da traži ukidanje parafiskalnih nameta i nepotrebnih dažbina (eko-taksa, sokoj, natpisi na objektima), da se smanji PDV na pet odsto u naredne dve godine, kao i da se umanje sve lokalne dažbine i takse.

"Očekujemo da se Krizni štab reorganizuje na način da svi oni koji svojim neprofesionalnim delovanjem uzrokuju nepopravljivu ekonomsku štetu domaćim privrednicima i svi oni koji su u sukobu interesa podnesu ostavke“, saopštilo je Udruženje Zaštitnik preduzetnika i privrednika Srbije.

Promenu uloge Kriznog štaba tražila je Unija poslodavaca Srbije, čiji su predstavnici pohvalili njegov dosadašnji rad.

Oni su naglasili da antipandemijskim merama koje utiču na rad privrednika treba da se bavi poseban, ekonomski krizni štab, dok aktuelni krizni štab treba da se bavi samo medicinskihm aspektima pandemije.

Svi zainteresovani peticiji moga da pristupe putem sledećeg linka.

UNIJA POSLODAVACA PREDLAŽE FORMIRANJE KRIZNOG ŠTABA ZA PRIVREDU

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.