Više od 80 rešenja pristiglo na konkurs 'Budi I TI heroj'

Foto: Pixabay

Više od 80 predloga kompanija, organizacija i preduzetnika koji žele da pomognu državi u borbi protiv koronavirusa pristiglo je na adresu Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj, prenosi portal Netokracija.

Oni su konkurisali putem formulara na veb-sajtu Kabineta, koje je nedavno uputilo poziv IT zajednici da ponude rešenja koja bi rešavala probleme koji nastaju u trenutnoj zdravstvenoj krizi izazvane COVID-19.

U Vladi Srbije navode da su spremni da primene svako rešenje za koje se proceni da može da doprinese uštedi vremena i resursa, kako bi se rasteretio zdravstveni sistem koji trenutno trpi veliki pritisak.

Radna grupa sastavljena od predstavnika inovacione zajednice, akademije i struke će naknadno izabrati "najbolja i najpotrebnija rešenja... koja će pokušati da u što kraćem roku implemetiraju u okviru državnih organa", kazao je Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović.

Među predlozima nalaze se i softveri za podizanje efikasnosti državne uprave u vremenu krize, kao što je automatizovano izdavanje dozvola za kretanje, komunikacija sa građanima u izolaciji, platforme za elektronsku trgovinu, ali i predlozi za proizvodnju inovativnih maski, vizira, tunela za dezinfekciju.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara