Foto: Nova ekonomija

(VIDEO) Drakulić: Domaći privrednici beže u region

Foto: Nova ekonomija

Biznismen i predsednik kluba „Privrednik" Zoran Drakulić upozorio je da domaći privrednici iznose „ogromne pare" u region, gde je mnogo povoljnija klima za poslovanje.

Drakulić je kazao da Vlada više podržava strane nego domaće investitore, i da ambijent u Srbiji nije dobar.

„U našem klubu privrednika imamo milijarde da ulažemo, nije nam problem, jedini je problem odnos prema nama.", rekao je Drakulić na forumu „Subvencije, razvoj privrede i rast investicija", održanom 11. oktobra u organizaciji Nove ekonomije i Balkanskog fonda za demokratiju (BTD).

On je dodao da su zbog toga biznismeni iz Srbije počeli da ulažu po regionu jer žele da investiraju tamo gde se osećaju „bezbedno".

Drakulić je naveo primer vlasnika Delte Miroslava Miškovića, koji „ima tri projekta u Srbiji koji su vredni 400 i nešto miliona, a ne može da dobije nijednu dozvolu četiri-pet godina".

„Dok stranci dobijaju bez problema da grade iste takve tržne centre, on ne može ni poslovnu zgradu ni hotel, onda šta će čovek? Ode u Ljubljanu pa izgradi jedan hotel, sad će da gradi drugi. Ode u Banjaluku, u Bugarsku... Sve te pare su mogle da ostanu ovde", rekao je Drakulić.

Pogledajte video:

PROČITAJTE JOŠ:

Strancima subvencije, a domaći „svemirski brod" se zaobilazi

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • dr toxic

    I treba da beze...jer se ovde ista stvar oporezuje po nekoliko puta...jer ova metastaza koja je zapravo nista drugo nego organizovana grupa huliganamora od necega da finansira sve svoje promasaje...Pa sto da to ne budu gradjani ove silovane zemlje...JA nemam nikakav kapital ali rado bih izneo sve...i to po ugledu na nase uzdanice i patriote...