FOTO: Nova ekonomija

(VIDEO) Drakulić: Strancima subvencije, a domaći „svemirski brod“ se zaobilazi

FOTO: Nova ekonomija

Predsednik poslovnog kluba „Privrednik" Zoran Drakulić kaže da postoji mnogo primera za to da domaće kompanije ne dobijaju pomoć od države dok se stranim firmama dodeljuje većina subvencija.

On je to ilustrovao na primeru svoje fabrike peleta Bioenergy Point u Boljevcu, rekavši da deset godina „ne možemo da dobijemo put od glavne magistrale do nas".

„Ima takvih primera koliko hoćete. I onda šta da očekujete? Uložite 20 miliona, napravite nešto što nije viđeno u Srbiji, čak i dođe predsednik u taj region, poseti sve fabrike a kod nas ne dođe", rekao je Drakulić na na forumu „Subvencije, razvoj privrede i rast investicija", održanom 11. oktobra u organizaciji Nove ekonomije i Balkanskog fonda za demokratiju (BTD).

On je kazao da njegova kompanija nikada nije dobila novčane podsticaje od države, a da bez domaće privrede nema velikog razvoja zemlje, dok je privredi potreban rast od 5-6 odsto umesto sadašnja tri.

„Nama bez rasta od pet-šest posto nema budućnosti. Ovo podizanje plata i penzija nije održivo", rekao je Drakulić.

PROČITAJTE JOŠ: STRANIM KOMPANIJAMA SUBVENCIJE, A DOMAĆIM NI RAZGOVOR SA VLADOM SRBIJE

Pogledajte najzanimljivije delove izjave:


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (2)

  • mala i srednja inteligencija

    Vasionski brod od peleta!!!

  • Dr Miggyy

    Subvencije se daju strancima, a domaćim ništa, možda računaju da su to tajkuni i dobro se omastili na grbači naroda, te nije im potrebna pomoć. S druge strane, subvencionišu se firme za dekoraciju kablova za automobile i oni koji teraju radnike da nose pelene. Ovakvim ponašanjem nikako BDP da mrdne iznad 3,5%, a perspektiva građanima je da u svojoj državi budu robovi, njihove plate su najniže u Evropi, standard takav je da su deseta beda u svetu, a okupirani su u mozgu svakojakim hvalospevima i bajkolažima i svakodnevna ponavljanja od papagaja bliskim vlastima, glavu zaboli slušatelje.

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.