(VIDEO) Jedva čekamo da se rešimo najboljih studenata

Nova ekonomija, Dušan Đorđević

Naši talentovani mladi matematičari i fizičari uglavnom ne odlaze iz Srbije jer traže neki bolji život, konfor, veće plate. Njima je glavni motiv odlaska naučni doprinos koji mogu da daju, a za to ovde nemaju dovoljno uslova, ocenio je  Srđan Ognjanović, dugogodišnji direktor Matematičke gimnazije u penziji na debati "Obrazovanje kao ključni resurs budućnosti".  Iz iskustva Matematičke gimnazije, on je kazao da Srbija ima talentovanu decu i da uz bolju organizaciju možemo da budemo ravnopravni, a možda i bolji, od mnogih razvijenih država. 

Pogledajte u VIDEU ispod šta je još rekao o talentovanim mladim ljudima koji odlaze.

Debata održana u Domu Vukove zadužbine u Beogradu u organizaciji grupe nezavisnih medija (Nova ekonomija, Vreme, Danas, Beta, Fonet i Južne vesti), uz podršku Ambasade Švedske. Ovo je prva debata u okviru društvenog dijaloga „Srbija 2030 – koji je naš put" u kojem je ova grupa medija želela da otvori teme strateški važne za dalji pravac razvoja Srbije.

Nailaze dramatične promene u obrazovanju

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Emigracija

    Odlaze deca a i odrasli ljudi, jer više ne mogu da gledaju i žive u ovom raspadu od države. Likovi koji su na Zapadu po zatvorima, u Srbiji su na vladajućim pozicijama