Viz Er produžava obustavu letova u Srbiji do 1. maja

Foto: Pixabay

Niskotarifni avio-prevoznik Viz Er (Wizz Air) objavio  je danas da će usled uvedenih ograničenja putovanja privremeno zatvoriti svoju beogradsku bazu i da će produžiti obustavu dolaznih i odlaznih letova sa Aerodroma Nikola Tesla Beograd i sa Aerodroma Konstantin Veliki do 1. maja 2020 godine. 

Putnici sa rezervacijama u ovom periodu će biti automatski obavešteni putem imejla ako su rezervaciju izvršili direktno na sajtu wizzair.com ili preko mobilne aplikacije ove avio-kompanije.

U saopštenju kompanije navodi se da će 120% orginalne cene karte biti automatski prebačeno na WIZZ račun putnika i da će taj iznos moći da se iskoristi u naredna 24 meseca za kupovinu Wizz Air proizvoda i usluga.

Putnici takođe mogu da se odluče za refundaciju u novcu, koja podrazumeva dužu proceduru, i biće obavešteni o neophodnim koracima za bankovni transfer ili transfer na bankovnu karticu u odvojenom imejlu. U tom slučaju putnici imaju pravo samo na 100% originalne cene karte. 

Putnici koji su karte rezervisali preko putnih agencija, uključujući onlajn putne agencije, treba da se obrate kompaniji od koje su kupili karte. 

"Iako je trenutna situacija van kontrole Wizz Air-aa, avio-kompanija se izvinjava zbog mogućih neprijatnosti izazvanih zabranom putovanja i naglašava da su bezbednost i dobrobit putnika i posade najvažniji prioritet ove avio-kompanije", dodaje se u saopštenju. 

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Олен

    Исправка, није Визер највећи нискобуџетни превозник на свету, није чак ни у Европи. На свету је амерички Southwest a у Европи је то Рајанер.