FOTO: Pixabay

Vlada daje 28 miliona za projekte na Kosovu, uključujući nadzor

FOTO: Pixabay

Vlada Srbije opredelila je skoro 28 miliona dinara za „unapređenje inovacionih kapaciteta" na Kosovu, što uključuje projekte „uspostavljanja integrisanih sistema nadzora i kontrole".

Kako je objavljeno u Službenom glasniku, ova sredstva koriste se za realizaciju projekata kojim se implementiraju nove tehnologije u okviru koncepta „pametnih i bezbednih gradova”.

Novac je namenjen za unapređenje „inovacione infrastrukture" u oblasti bezbednosti, mobilnosti i transporta, javnih i komunalnih usluga, digitalizacije u javnom sektoru, zaštite životne sredine i razvoja inovacionog preduzetništva.

U sferi bezbednosti finansiraće se „uspostavljanje integrisanih sistema nadzora i kontrole, sistema upozorenja u situacijama ugrožene bezbednosti, sistema za reagovanje u vanrednim situacijama i dr."

Za sredstva će moći da konkurišu lokalne samouprave sa Kosova, a program sprovodi Kabinet ministra bez portfelja zaduženog za inovacije i tehnološki razvoj, Nenada Popovića.

Aktivnost za koju su odobrena sredstva, kao i sva plaćanja u vezi sa njenom realizacijom, mora biti započeta nakon potpisivanja ugovora, a plaćanja izvršena do 31. januara 2020. godine, dok se pravdanje utrošenih sredstava mora izvršiti najkasnije do 31. marta 2020. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Srbija poklanja nemačkoj firmi Brose zemljište vredno 1,5 miliona evra

Sporan tender za novogodišnju rasvetu u Zrenjaninu

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Zak

    Ма, браво! Надзор је управо оно за чим вапе! У око!

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.