FOTO: Wikimedia

Vlada Kosova povećala porez na srpske proizvode sa 10 na 100 odsto

FOTO: Wikimedia
Vlada Kosova izglasala je danas većinom glasova povećanje poreza na srpske proizvode sa 10 (koliko je pretprošle nedelje uvedeno) na 100 odsto, javilli su kosovski mediji.

Ovaj predlog dao je ministar trgovine i industrije Endrit Šalja, a podržao ga Ramuš Haradinaj, javlja Koha, navodeći da sporazum CEFTA ne funkcioniše, prenosi i Kossev.

Vlada Kosova odlučila je danas da poveća tarife na robu iz Srbije na 100 odsto, a uskoro će objaviti i nove mere, napisao je na svom tviter nalogu zamenik premijera Kosova Enver Hodžaj.

"Srbija je nastavila sa svojom agresivnom kampanjom protiv Kosova na međunarodnoj pozornici. To podriva proces normalizaacije", napisao je Hodžaj i dodao da su tarife povećane kako bi Kosovo odbranilo svoje vitalne interese.

"Kosovo je dugo vremena ometano, kako u transportu, tako i u analizi i u bilo kom drugom instrumentu CEFTA-e. Na taj način podržavam ovaj predlog", rekao je Haradinaj, a prenosi Koha.

Vlada Kosova je pretrpošle nedelje uvela porez od 10 odsto na određene proizvode iz Srbije i Bosne i Hercegovine koji se prodaju na KiM-u, mahom na mlečne proizvode i građevinski materijal, a u međuvremenu povela se i akcija protiv proizvoda na kojima u deklaraciji piše "Kosovo i Metohija" ili "Kosovo/UNMIK".

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara