FOTO: Pixabay

Vlada obrazuje grupu za sprovođenje preporuka stranih investitora

FOTO: Pixabay

Vlada Srbije formirala je grupu za sprovođenje preporuka iz Bele knjige Saveta stranih investitora (FIC), na čijem će čelu biti premijerka Ana Brnabić, objavljeno je u Službenom glasniku.

Bela knjiga predstavlja godišnji pregled poslovne klime u Srbiji i pruža konkretne predloge za unapređenje poslovnog okruženja u zemlji.

Osim predsednice Vlade, u grupi će kao njena zamenica sedeti ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović, kao i ministar finansija Siniša Mali, ministar privrede Goran Knežević, ministar trgovine Rasim Ljajić, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, ministar rada Zoran Đorđević i ministar zaštite životne sredine Goran Trivan.

FIC će predstavljati direktori nekih od najvećih stranih preduzeća u Srbiji kao što su Fijat Krajsler, Lafarge, Ernst & Young, IKEA, Societe Generale banka, JTI, Telenor, Nestle, VIP Mobile i Crowe.

Radna grupa podnosiće Vladi izveštaj o radu najmanje svakih 90 dana, navodi se u odluci.

Bela knjiga objavljuje se svake godine od 2003, a glavne preporuke FIC-a u poslednjem izdanju iz 2018. odnosile su se na fiskalnu konsolidaciju, naročito privatizaciju i korporatizaciju državnih preduzeća, jačanje poreske administracije i bolju primenu poreskih zakona.

PROČITAJTE JOŠ:

Smanjenje poreza na plate dobro, ali investicije ne zavise samo od poreza

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Aja Vasil

    Kako vas nije sramota????!!!! A što ne poslušate preporuke srpskih investitora koje gazite kako stignete!!! Kriminalci ste i ništa više!