Vlada propisala nove maksimalne cene brašna

Nova ekonomija/Paola Felix Meza

Vlada Srbije propisala je nove maksimalne cene brašna, pa tako u prodavnicama kilogram brašna tip T-400 glatko ne sme prelaziti 84,7 dinara, dok cena kilograma brašna T-500 ne sme prelaziti 78,65 dinara. 

"Maksimalna maloprodajna cena za brašno tip T-400 glatko, u pakovanjima do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, ne sme prelaziti 84,7 dinara po kilogramu. Maksimalna maloprodajna cena za brašno tip T-500, u pakovanjima do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, ne sme prelaziti 78,65 dinara po kilogramu", piše u Uredbi koju je juče donela Vlada.

Trenutno brašno može da se kupi za dva do deset dinara jeftinije u zavisnosti od prodavnice, prema podacima na Cenoteci.

Kada se radi o proizvođačkim cenama za brašno tip T-400 glatko (u pakovanjima do pet kilograma, uključujući i pet kilograma) cena ne sme prelaziti 70 dinara po kilogramu, dok maksimalna proizvođačka cena brašna T-500  (u pakovanjima do pet kilograma, uključujući i pet kilograma) ne sme prelaziti 65 dinara po kilogramu.

Vlada je propisala i da je maksimalna marža koju trgovci mogu da zaračunaju, brašna tipa T- 400 glatko i T-500 u pakovanjima do pet kilograma, uključujući i pet kilograma, 10 odsto. 

Vlada za sedam dinara povećala dozvoljenu cenu šećera
Vlada dozvolila poskupljenje svinjskog mesa, celo pile "zamrznuto" na 300 dinara

Prethodnim uredbama koje je donosila Vlada od početka ove godine, cena brašna je bila ograničena tako da cene ne smeju da pređu nivo cena na dan 15. novembar 2021. godine. 

Uredba će važiti od dana objavljivanja u Službenom glasniku do 31. avgusta. 


Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

pošaljite komentar

Komentari (1)

  • Tofa

    Vazno je da nema inflacije I da plate rastu...hvala Vladi...Vlada kralj????

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.