Foto: Nova ekonomija

Vlada Srbije pomaže regionalne startap centre sa 220 miliona dinara

Foto: Nova ekonomija
Vlada Republike Srbije pomoći će izgradnju i opremanje regionalnih inovacionih startap centara sa 220 miliona dinara.

Vlada Srbije je 6. marta donela uredbu o Utvrđivanju programa podrške otvaranju regionalnih inovacionih startap centara za 2019. godinu.

U zavisnosti namene, sredstva su predoređena za izgradnju/dogradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju prostora, zatim za tehničko-tehnološko opremanje, kao i za realizaciju programa rada i upravljanja regionalnim inovacionim startap centrom u cilju obezbeđivanja održivosti poslovanja i razvojnih aktivnosti  podrške starapovima.

 Za dobijanje ovih sredstava mogu konkurisati organizacije iz inovacionog ekosistema (naučno-tehnološki, industrijski i inovacioni parkovi, inkubatori i druge organizacije i subjekti) koji konkurišu zajedno sa jedinicom lokalne samouprve na čijoj teritoriji će se projekat realizovati.

Kako bi podnosioci ispunili uslove propisane uredbom, važno je da dokažu da poseduju kapacitet za otvaranje novog regionalnog inovacionog startap centra, te da svoje poslovanje ili deo poslovanja mogu da realizuju u organizaciono formi nacionalnog startap centra.

Podnosioci prijava (organizacije i jedinice lokalne samouprave) koje u predviđenom roku nisu opravdale sredstva dobijena na osnovu Programa podrške otvaranju regionalnih inovacionih startap centara za 2018. godinu, neće imati pravo na korišćenje ovih bespovratnih novčanih sredstava.Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara