Vlada Srbije preporučuje da iskoristite preostali deo godišnjeg odmora

Foto: PIXNIO

Vlada Srbije donela je na predlog Ministarstva za rad zaključak kojim je preporučeno da zaposleni koji u toku vanrednog stanja svakodnevno obavljaju svoj posao od kuće, odnosno na daljinu, iskoriste preostali deo godišnjeg odmora za 2019. godinu u skladu sa zakonom, odnosno do 30. juna.

U saopštenju se navodi da je poslodavcima koji u uslovima vanrednog stanja nisu u mogućnosti da organizuju proces rada, te su u skladu sa zakonom svoje zaposlene uputili na odsustvo sa rada, preporučeno da "prednost daju korišćenju godišnjih odmora".

"Ovim zaključkom poslodavci mogu da dozvole korišćenje preostalog dela godišnjeg odmora za 2019. godinu, zaključno sa 31. decembrom 2020. godine, za zaposlene koji u toku vanrednog stanja redovno obavljaju posao na svom radnom mestu", dodaje se u saopštenju.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da je "želja da se na sve načine omogući našim građanima da sačuvaju svoje poslove i u toku vanrednog stanja, ali da se istovremeno razmišlja i o poslodavcima kojima u ovoj situaciji takođe nije lako".

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara