Foto: Nova ekonomija

Vlasnik "Ruskog cara" i zvanično preuzeo "Novosti"

Foto: Nova ekonomija
Smederevska firma „Media 026” postala je vlasnik 98,06% akcija Kompanije Novosti, nakon što je Dentralni registar depo i kliring hartija od vrednosti odobrio postupak upisa akcija.

List Novosti navodi da je vlasnik preostalih 1,94% akcija preduzeće za trgovinu hartijom „Beodragos”.

Najveći paket akcija medijske i izdavačke kompanija preuzela je „Štamparija "Borba", koja je u većinskom državnom vlasništvu, na osnovu potraživanja koja su tada bila preko milijardu dinara. Nakon toga, u avgustu je „Borba" za oko 300 miliona dinara prodala celokupan udeo u Novostima firmi iz prigradskog smederevskog naselja Vučak.

„Media 026" je u vlasništvu privrednog trgovinskog društva Rajić Invest d.o.o. vlasnika Bobana Rajića, koje posluje unutar poslovne grupacije „Coka". 

„Cokom" od 2002. godine upravljaju Bojan i Boban Rajić, a ta kompanija se bavi trgovinom, ugostiteljstvom , remonta i proizvodnje šinskih vozila, a u vlasništvu grupacije je i čuvena beogradska kafana „Ruski car".

Prethodno je većinski vlasnik bio  biznismena Milan Beko sa preko 60% akcija, Republika Srbija sa oko 30%, PIO fond sa oko sedam i fizička lica sa manje od jednog procenta.

PROČITAJTE JOŠ:


Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara