Dragan POpović FOTO: N1

Vlast SNS-a je sazdana na laži

Dragan POpović FOTO: N1
Vlast SNS-a je sazdana na laži, njima je laž jedina zastava pod kojom marširaju i to prolazi bez posledica, a oni su prihvatili da je to legitiman metod političke borbe, ocenio je direktor Centra za praktičnu politiku Dragan Popović.

"Jedina posledica će biti da dovoljno ljudi shvati da ne može tako da se vodi politika. Svakoga dana mi smo zatrpani lavinom laži, neverovatnom količinom, predsednik u gostovanjima na televiziji u sat i po vremena izgovori preko stotinu laži, neverovatna količina je laži od krupnih do najsitnijih: te prvi smo u regionu, imamo veći rast od Nemačke, potpune gluposti. Laž je zastava ove vlasti, oni su prihvatili da je to legitiman metod političke borbe, i kad im kažete da lažu oni se čude, kažu – da, lažemo, ali to je metod naše političke borbe", rekao je u on Novom danu na N1.

PROČITAJTE JOŠ:

Popović ocenjuje da mora da se "skloni ova i ovakva vlast da bismo uopšte počeli da ozdravljujemo društvo".

Vlast, međutim, navodi on, nije ubeđena u sigurnost svoje pozicije, ali je uspela sebe da ubedi da je to jedini način da ih zadrži.

"I Vučić i svi ispod njega, oni veruju da su sad tu i nikad više i tako će se tako grčevito držati za moć, pozicije, novac, da će biti potrebni neortodoksni načini da se sklone sa te pozicije. Ponašaju se kao da nikad neće biti opozicija, kao da nikad neće biti u toj situaciji", kaže Popović.

Komentarišući izjave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da neće da razgovara sa predstavnicima opozicije, Popović je rekao da je to "nemoguća izjava", nezabeležena u nekom demokratskom društvu.

"Predsednik republike koji kaže da neće da razgovara sa opozicijom. To je nemoguća izjava, vi ste ukinuli demokratski dijalog u zemlji time. Kako mislite da ne razgovarate sa ljudima koji prestavljaju opoziciju? To nas vodi u opasne scenarije. Mora da se dođe do iole prihvatljivih izbora", ocenio je.

Popović smatra da može doći do dijaloga vlasti i opozicije pre velikog protesta zakazanog za 13. april, ali su male šanse da će se to desiti.

"Oni mrtvi hladni optužuju političke stranke da hoće da dođu na vlast. Dake, ovde je nešto loše doći na vlast… Neko je procenio da je ovo društvo dovoljno unisteno da smo uništili bazično znanje šta je demokratija", rekao je.

Povodom najava o zabranama okupljanja, Popović je rekao da je porazno šta sve ministar policije, ali i svi predstavnici vlasti dovoljavaju sebi.

"Ne samo da se obračunavaju sa opozicijom, već i da bez problema gaze osnovne norme, i ustavne, i zakonske, i kao da ih je baš briga šta piše u zakonima, Ustavu, digli su ruke od privida pravne države u Srbiji", kazao je.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara