Aleksandar Vučić FOTO:Vikimedia

Vučić: Đilas je plaćao mnogo veće honorare izvođačima na novogodišnjem koncertu

Aleksandar Vučić FOTO:Vikimedia
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da su u prošlosti, za vreme drugih vlada, honorari za izvođače na novogodišnjem koncertu u Beogradu bili tri puta veći.

"Plaćali su mnogo više u Đilasovo vreme. Plaćali su kao za jedan most, za jednu manifestaciju mnogo više nego što će u 2019. godini biti vatrometa za 15 manifestacija. I tu su pokušali da obmanu javnost. Želim da verujem da je to bila nenamerna greška Branislava Trifunovića, koji je rekao da vatromet košta 850.000 evra. Ne, ne košta 850.000, toliko je Đilas potrošio. Ovde je 50.000 evra i manje od toga, i to za 15 manifestacija. Dajte ljudi, ako od drveta ne vidite šumu...", kaže on u intervjuu portalu Espreso. 

On takođe navodi da je budžet Grada Beograda danas milijardu i sto miliona, a bio je pre samo nekoliko godina, kad je, kako kaže, Đilas bio najbogatiji gradonačelnik na svetu, 750 miliona - što je uvećanje više od 30 odsto. 

"Ali, neko ima stalnu potrebu da saopštava nešto ružno..", konstatuje Vučić. 

On se osvrnuo u na srpsko pravosuđe istakavši da je ono naša najveća rak rana ali da je to sistem koji su nam ostavili Đilas i Jeremić. 

"Ja kažem ovima iz Evrope - lepo ste pisali o pravosuđu, ali stanje je mnogo gore, ja sam saglasan s tim. Kakva je tu moja odgovornost?", naveo je on. 

Kaže i da je inicirao donošenje zakona o poreklu imovine. 

"Želim da budem prvi kome ce da bude ispitano i da se pokaže šta smo to moja porodica i ja dobili do 2012. godine pa naovamo od kada smo na vlasti. Da vidimo jesmo li mi uvećali bogastvo. Jesam li ja dobio 500 miliona evra koliko su dobili ovi moji omiljeni političar ili ne. Neka narod sam zaključi. Onda kad izađu ti podaci, neka narod sam kaže ko je šta stekao, ko je pošten, a ko nije, ja mislim da je to fer. Niko nikad nije želeo da donese taj zakon, evo ja želim da se donese i moja poslanička grupa u vladajućoj većini doneće taj zakon", ističe Vučić. 

Građanima želi dobru 2019, da bude ne manje uspešna nego 2018. godina u istorijskom smislu, kao i u pogledu našeg ekononskog rasta, smanjenja javnog duga i obezbeđivanja bolje budućnosti našoj deci.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara